İkebana Atölyesi Başladı

ikebana_esin_gurkaynak

Japon Sanat Merkezi yeni dönem atölye çalışmalarına İkebana Atölyesi ile başladı.

生け花
İKEBANA

Çiçek Düzenleme Sanatı Atölyesi

İkebana Atölyesi Japon Sanat Merkezi’nde,
Japonya Başkonsolosunun saygıdeğer eşi Ehara Hanım
tarafından yapılmaktadır.
Ehara Sensei;
İkenobo Ekolünde “Shihan” (Büyük Usta) belgesine sahiptir.

İkebana Atölyesine katılım için; Japon Sanat Merkezi (0216) 338 2826 nolu telefondan bilgi alınız.

İKEBANA NEDİR?

İkebana  Japon çiçek düzenleme sanatıdır. Bu sadece bir kaba çiçek koyarak yapılan bir düzenleme değil, doğada var olan güzelliklerden yola çıkarak kişinin bir araya getirildiği disiplinli bir sanat formudur. 

Diğer tüm Japon sanatlarında olduğu gibi, ikebana belirli kurallar içinde yaratıcı ve estetik bir ruhun ifadesidir. Malzemeleri boya ve fırça değil,  yaşayan dallar, yapraklar, otlar, ve çiçeklerdir.

İkebana’nın felsefesinde renk kombinasyonları, doğal formların estetiğinden yararlanarak zarif formlar oluşturma ve “wabi-sabi” felsefesinde olduğu gibi sadelikteki güzelliği yakalamak olduğu için çiçek arajmanı dekorasyonundan son derece farklıdır.

İkebana prensip olarak sadece doğanın bir parçasını evin içine getirmek değildir. İç ve dış mekanlar arasında bir bağlantı oluşturarak, yapan kişinin ince beğenisini ve çiçeklerin simgesel anlamları ile hislerini anlattığı bir sanattır.

İkebana zor mudur?

Yine diğer sanatlarda olduğu gibi öncelikle bazı temel teknikleri ve formları öğrenmek gerekir. Kompozisyon bilgisini, renk kombinasyonlarını ve doğal formların estetiğinden nasıl yararlanılacağını öğrendikten sonra güzel düzenlemeler yapmak için yeterli beceri edinilebilir.

Çiçek düzenlemeden farkı nedir?

Etrafta her zaman gördüğümüz  “buket” gibi diğer basit yaklaşımlardan ikebana sanatını ayıran şey, onun asimetrik şekil ve kompozisyonu temel alarak  boş alan kullanımıdır. Malzemeleri arasında uyum ve ayar duygusu da çok önemlidir.

Bu estetik özellikleri, basit buket arajmanlarında kullanılmayan yosun ve meyva çiçeklerinin yanı sıra solmuş yapraklardaki güzelliği ortaya çıkarmak dahil İkebananın sergilenmeye değer bulduğu kompozisyon konusu olabilir.

Leave A Reply

Online Kamagra oral jelly 100 mg satın al Online Levitra 20 mg satın al http://disomaq.recynet.com/prozes.html